Dramadams blogg

Dramadams blogg

Dramadams blogg

Allt för nu!

Hör av dig om du undrar över något.

//Ulrika

www.dramadam.se

info@dramadam.se

Upplandsturné

November 2009Posted by Ulrika Forsberg 2010-05-17 22:36:14
Så fort Tornet var slut så drog vi igång med Länsstyrelseprojektet "Samma till henne" som vi skulle spela för kvinnliga företagare i Uppsala län.
Vi fick låna jättefina replokaler hos Företagslotsen (gamla polishuset i Uppsala) och tillsammans med regissör Björn Dahlman, tillbringade jag och Jannie Lehman mycket tid där. En pjäs växte fram!
28/9 hade vi premiär i Östhammar med föreställningen. En jättefin gammal biograf skulle vi spela i, härligt. Mycket skratt och en nöjd publik! Östhammar- Östens gästspel var uppskattat...
Charmig biljettkur i Östhammar

29/9 spelade vi på Företagslotsen i Uppsala. Vi kände oss hemma och flera nära vänner till oss var inbjudna till föreställningen. Ett särskilt minne från denna kväll var att vi fick spela i "cykelmuséet", annorlunda. En nöjd regissör var också på plats. Kul. Istället för blommor så fick vi en otroligt god jordgubbsbalsamvinäger som gåva. Mmmmmm.

1/10 var det dags att åka till "Sveriges närmaste stad", Enköping. Vi mottogs vänligt och åt väldigt goda smörgåsar. Vi spelade i ett större seminarierum för ett 20-tal kvinnor. Alla var nöjda och Enköpings-Erik kändes igen.

12/10 spelade vi i Huddungebys församlingshem, Heby kommun. Vackert ställe. Vi fick spela i en stor samlingssal. Viktiga frågor togs upp efter föreställningen.

13/10 var vi i Älvkarleby. Vår spelplats här var Officersmässen alldeles intill Dalälven. Otroligt vackert. En stor "färgstark" skara företagande kvinnor fick vi äran att träffa denna höstkväll. Mycket värme.

14/10 spelade vi på min hemmaplan i Knivsta. Det är alltid speciellt och lite extra pirrigt att spela inför människor man redan känner. Många hade tagit sig till Servicehuset denna onsdag i oktober. En givande genusdiskussion uppstod efter föreställningen. Thanks my hometown!

15/10 kom vi till Bålsta, Håbo kommun. Vi spelade i en gigantisk aula på Jan Fridegårds-gymnasiet. Många kvinnor slöt upp och det rådde en hjärtlig stämning hela kvällen.

16/10 var det avslut på vår turné på UKK. En oktoberfredag med uppspel högst upp på UKK, mäktigt. Vi tackar Länsstyrelsen i Uppsala län för detta samarbete. Ett stort tack till Anne Närhi och Margareta Hede som följde oss under hela turnén.

Uppsala konsert och kongress

Tornet

November 2009Posted by Ulrika Forsberg 2010-01-20 13:54:37


I augusti var det dags för repetitioner inför skolteateaterföreställningen Tornet. Hela ensemblen & regissören träffades en fin sensommardag för att "sparka igång" det hela. Första dagen gjorde vi en improviserad utflykt till spelplatsen. Vi tänkte oss in i barnens värld och deras perspektiv. Hur spännande det är att få komma till skogen och att få andas frisk luft, härligt! Vi blev tilldelade varsin matsäck, en liten utflyktspåse med macka, juice, frukt och godis, mums. Regissören Johan Briggert (http://www.teaterpegasus.se/personal.html) berättade om sitt upplägg och sina planer inför projektet. Tillsammans läste vi manus på en berghäll invid Tornet.

Dagarna gick, vi repeterade och repeterade...... En dag regnade det så då fick vi vara inomhus. Det var Anders Fernstedt, som spelar riddaren i Tornet, som lånade ut sitt stora vardagsrum som replokal. Han lånar även ut Tornet till oss, det ligger på hans mark i Almunge i Uppland.

Delar av ensemblen och Tornet i bakgrunden


Nya sånger skrevs, det ändrades lite i manus och vi blev mer och mer samspelta. Premiär 8/9, skulle verkligen bli roligt. Vi fick även en del uppmärksamhet i media, bl. a var ABC-Nytt där och filmade under en repetition men även Uppsalatidningen, UNT och Knivstabygden skrev om Tornet. Vilken marknadsföring!

I manus ingick att prinsessan Victolene (som spelas av mig) skulle rida på en häst! Hur skulle det gå? Jag hade alltid varit rädd för hästar..... Riddaren Anders lånade även ut sin häst Higgins till uppsättningen, efter några dagar närmade sig Higgins och jag varandra.......... och plötsligt hände det!!!! Min rädsla var övervunnen, jag gick upp på Higgins! Tack Riddaren!

Higgins och jag

Dagarna gick och vips var det dags för genrep. Vi bjöd in en klass från Johannesbäcksskolan i Uppsala denna soliga septemberdag. Fantastiska barn, vilket engagemang. Barn, skådespelare, regissör och lärare var alla nöjda! Vad mer kan man begära?

Vi spelade vidare för Bellmansskolan samt Tuna- och Länna skola. Superhärliga sensommardagar med massor av skratt, lek, tornvandringar, korvgrillning och storkhistorier.

Helgen 19:e och 20:e september gav vi Tornet som offentlig föreställning. Vi hade sålt en del biljetter innan och vi hade 150 sittplatser totalt för hela helgen. När helgen var slut hade vi haft 220 st besökare! WOW!


AnneLee Vikner från offentliga föreställningen 19/9 2009

Tornetsäsongen avslutades med en fin höstfest hemma hos Anders. Mysigt!


Sommar 2009

November 2009Posted by Ulrika Forsberg 2010-01-11 20:04:43

Sommaren 2009 var min första sommar som egenföretagare. Jag visste att jag skulle börja repetera skolteaterföreställningen Tornet (www.tornetproductions.se) i augusti, jag hade mycket bokningar inom Kriminalvården på hösten och jag visste även om att det skulle bli ett projekt med Länsstyrelsen i september-oktober, härligt! Allt jobb till hösten gjorde att jag verkligen kunde njuta av lite ledighet, mmmm.

Jag besökte den danska ön Bornholm i slutet av juni, så vackert!

Solnedgång vid stranden i Hasle, Bornholm

I juli tillbringade jag mycket tid i "torpet". Det ligger i närheten av Flen, Södermanland, också otroligt vackert!

Ladorna som tillhör "torpet"

Hann även med en minisemester till Jönköping (där Tändsticksmuséet och en knökfull antikvitetsaffär var höjdpunkterna), Mjölby (en underbar hembygdsgård där) och Gränna (där var det VM i polkagrisbakning)! Sverige är fantastiskt!!!

Tjing, tjing!