Dramadams blogg

Skottland med LAGDecember 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-11-20 20:34:39

I slutet av augusti bar det av till Skottland med LAG (Local Action Group), Leader Upplandsbygd. Vi var inbjudna av Leader Moray för att titta på en del av de Leader-projekt de har utfört/utför. Fantastiska dagar med massa intryck, arbete och skratt. Vi besökte bl. a en gammal ullfabrik som är satt i bruk igen. Som avslutning på resan hade vi picknick i det gröna vid havet..... Då dök det upp en skotte med kilt...... som spelade säckpipa.....!? Kan det bli bättre?Blog image

Rep-resaDecember 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-11-20 20:07:32

I början av augusti begav vi oss till Västmanland för att läsa manus och bli inspirerade för kommande repetitioner av "En Dam-mig resa". Två härliga dagar spenderade jag och AnneLee Vikner i trakterna av Arboga, Köping och Kolbäck. Vi bodde på fantastiska Sörby Herrgård där vi verkligen passade på att njuta. Tack Eleonora Gustafsson för ditt fantastiska värdskap och ditt enorma ställe. Som avslutning på resan besökte vi Kolbäck och krögarparet Marianne och Jarmo Koskela, fantastiska människor och även Kolbäcks Gästgivaregård är ett fantastiskt ställe! Vi kommer och spelar i Kolbäck 8/3 2014! Vi ses.....Blog imageSörby Herrgård

Klart med regissör!December 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-06-07 11:17:46

AnneLee Vikner och jag har i dagarna fått ett strålande sommarbesked: En väl anlitad regissör, dramatiker och skådespelare har tackat ja till att regissera "En Dam-mig resa", fantastiskt!

Personen i fråga slog igenom redan på 80-talet som skådespelare och har sedan dess varit verksam inom både teater och film.

När vi är igång med repetitionerna avslöjar vi vem denna modiga individ är! Det ska bli så roligt. Nu är det bara att läsa manus som gäller! Skåååååål för det kommande samarbetet.....

Blog image

LAGDecember 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-06-07 10:43:02

Jag har blivit invald i Leader Upplandsbyds styrelse, LAG. Jag blev nominerad av flera personer/organisationer från Knivsta, jag representerar Knivstas näringsliv i sammanhanget. Stol nummer 13 är nu min i 2 år framöver. Tack för förtroendet, blir en spännande utmaning! Närmast blir en intressant konferens i Borlänge, anordnad av Landsbygdsdepartementet.

Blog image

"En Dam-mig resa"December 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-05-10 09:33:29

Jag och AnneLee Vikner har fått nytt stöd från Uppsala kulturnämnd för vår uppföljare till succépjäsen "Kvinnofilten. Den nya pjäsen skall heta "En Dam-mig resa" och kommer att handla om olika kvinnoöden under 1900-talet fram till idag. Vi kommer att belysa kvinnosituationer både inom det privata och offentliga. Med humor, seriositet och värme hoppas vi nå en stor, bred publik med denna pjäs också. Vi är så stolta att folk tror på oss! Vi kommer snart till ett ställe nära dig!

Vi blev intervjuade av UNT's reporter Maria Lindblom gällande detta. Det resulterade i två fina reportage, ett i UNT´s Knivstaupplaga "Knivstabygden", (se Knivstabygden.se, 2 maj, etidning) och ett i "vanliga" UNT måndagen 6 maj (unt.se, dramadamer)! Jättebra Maria, tack för att du tog dig tid.

En mycket rolig och symbolisk bild kom i Knivstabygden!

Blog image

"Kvinnor ska våga njuta mer och vara lite ego!" Foto: Tomas Lundin, UNT.

TeaterbassängenDecember 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-05-10 09:09:47

Måndagen 29/4 satte vi igång att repetera barnteater i Almungeskogen utanför Uppsala. Det är dags för "Riddare Pappiljott" igen. Vår spelplats var översvämmad, vi trodde knappt våra ögon. Gropen, där vi spelar det mesta av föreställningen, var fylld med c:a 1 meter djupt vatten! Där ser man vad en lång vinter med mycket snö kan göra.... Fredrik Kjellröier, som spelar Robin Hood i den populära föreställningen, passade på att ta sig ett vårdopp i den nya bassängen...... Slå det här om ni kan :-)

Blog imageHan kan mer än bara skjuta pilbåge, han kan simma också.......<3 Foto: Marion Hood

Glad Påsk 2013December 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-03-29 12:15:51

Dramadam önskar alla kunder och övriga samarbetspartners en riktigt Glad Påsk!Blog image

Riddare Pappiljott 2013December 2009

Posted by Ulrika Forsberg 2013-03-29 12:09:43

Snart är det dags igen! Vi spelar Riddare Pappiljott för för skolor och förskolor nu i maj. Skall bli otroligt kul att få komma ut i skogen igen. 2 1/2 fulla spelveckor. Roligt :) Välkomna alla lugna barn och busiga lärare!Blog imageJurgen Andersson som Dubbeltrollet och Fredrik Kjellröier som Robin Hood. Ur "Riddare Pappiljott" 2012. Foto: Birgitta Mård